Nyheter

USS WASHINGTON: Den amerikanske atomubåten som tirsdag ankom Tromsø ble møtt av demonstranter.
USS WASHINGTON: Den amerikanske atomubåten som tirsdag ankom Tromsø ble møtt av demonstranter.

Amerikansk atomubåt møtt av demonstranter i Tromsø

Den amerikanske atomubåten som tirsdag ankom Tromsø ble møtt av demonstranter. De mener ankomsten er en farlig sammenblanding av militære og sivile formål.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag ankom en amerikansk atomdrevet ubåt til Grøtsund industrihavn i Tromsø kommune.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Utenfor de bevoktede portene ventet demonstranter som viste sin misnøye med at ubåten får legge til kai i Norge, skriver NRK.

– Dette representerer en farlig sammenblanding av militære og sivile formål. Det er en sammenblanding som kan være i strid med internasjonal rett, men som ikke har blitt vurdert godt nok av norske myndigheter, sier Håkon Elvenes fra organisasjonen Nei til atomdrevne militærfartøyer.

– Det er alltid en fare for at det kan skje noe med enhver atomreaktor, det har vi nok av eksempler på. Og hvis det først skjer noe, vil konsekvensene være store, sier Elvenes.

Dette er andre gang at en reaktordrevet ubåt legger til kai på Grøtsund industrihavn i Tromsø. I mai i fjor ankom USS New Mexico havnen.

Powered by Labrador CMS