Nyheter

RYDDER: Et pansret kjøretøy fjerner jordmasser i etterkant av flommen som hovedsaklig rammet de vestlige delene av Tyskland.

Slik bidrar det tyske forsvaret etter flomkatastrofen

Rundt 1250 soldater, pansrede kjøretøy, helikoptre og ambulanser har blitt satt inn i områdene som ble rammet av flom.

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Over 150 personer er bekreftet døde etter en kraftig flom som hovedsaklig rammet de vestlige delene av Tyskland. Det er delstatene Nordhein-Westfalen, Rheinland-Pfalx og Bayern som er hardest rammet med store ødeleggelser på bygninger og infrastruktur, samt mange døde og savnede.

Det tyske forsvaret har tatt aktivt del i redningsarbeidet. Bundeswehr skriver på sine nettsider at rundt 1250 soldater, samt store mengder militær materiell er satt for å støtte sivile myndigheter og organisasjoner på stedet i å takle konsekvensene av flommen.

PANSRET: Et pansret kjøretøy lastes av i Ahr-dalen.
LØFT: En konteiner som ble tatt av flommen fjernes.
BERGING: Soldater i Hagen trekker en lastebil med et pansret bergingsvogn.
FOR HÅND: Tyske soldater deltar i redningsarbeidet.

Pansrede kjøretøy satt inn i oppryddingsarbeidet

Forsvaret i flere land besitter spesialisert utstyr som egner seg godt til å bistå etter katastrofer og ulykker. I Tyskland har ingeniørpanservogner og bergingsvogner blitt satt inn for å fjerne jord- og bygningsmasse, kjøretøy og konteinere som har blitt tatt av flommen. Bundeswehr har også bidratt med feltsykehus, generatorer og renseanlegg for drikkevann, samt broleggere.

MINISTER: Forsvarsminister Annegret Kramp-Karrenbauer møter soldatene som ble utplassert i Erftstadt.

Også i Norge har Forsvaret stilt med soldater og utstyr i etterkant av naturkatastrofer. Etter leirskredet i Gjerdrum tidligere i år bidro Forsvaret blant annet med broleggerutstyr, droner, helikoptre og en transportkapasitet.

Les mer: Forsvaret bistår etter jordskred på Gjerdrum

Powered by Labrador CMS