Nyheter

PATRULJE: Soldater fra Gotlands regiment patruljerer i Visby havn torsdag. Russlands mobilisering ved Ukrainas grense og den økte spenningen mellom Russland og Nato har fått det svenske forsvaret til å øke sin synlige virksomhet, blant annet på Gotland.

Hæren patruljerer i gatene på Gotland

Russlands mobilisering ved grensen til Ukraina og den spente situasjonen i Europa gjør at det svenske forsvaret øker sitt synlige nærvær på hjemmebane.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Gotland kan man for eksempel nå se svenske styrker patruljere i gatene i Visby. Det svenske forsvaret kaller det en beredskapsjustering.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Dette skal ses i sammenheng med flere års forverring av sikkerhetssituasjonen i vårt nærområde. Den siste tidens utvikling gjør det ikke bedre, sier Michael Claesson, innsatssjef i det svenske forsvaret.

Natt til onsdag seilet tre russiske landgangsfartøyer inn i Østersjøen. Svenske styrker overvåket deres ferd fra jagerfly som ble sendt ut.

Les mer: Slik skal Sverige bruke milliarder på nytt forsvarsmateriell

Claesson sier at den hendelsen er med på å påvirke situasjonen, men at det er et helhetsbilde som gjør at soldatene nå patruljerer i gatene.

Han mener den russiske seilasen i Østersjøen ikke må overdrives.

– Vi er til stede i flere deler av landet og ikke bare på Gotland. Derimot er det klart at folk kommer til å merke at det er mer militært personell enn normalt på Gotland. Men det er man nok vant til der, og vi har et godt forhold til lokalbefolkningen, sier Claesson.

Powered by Labrador CMS