Nyheter

ØKER: Magdalena Andersson holdt torsdag en pressekonferanse der hun presenterte et initiativ for å styrke det svenske forsvaret og øke forsvarsbudsjettet kraftig.
ØKER: Magdalena Andersson holdt torsdag en pressekonferanse der hun presenterte et initiativ for å styrke det svenske forsvaret og øke forsvarsbudsjettet kraftig.

Sverige styrker forsvaret – øker budsjettet kraftig

Den svenske regjeringen vil styrke forsvaret kraftig og øke budsjettet til 2 prosent av brutto nasjonalprodukt. Flere må belage seg på å avtjene verneplikt.

Publisert

– Sveriges forsvarsevne skal styrkes kraftig. Regjeringen øker bevilgningene til forsvaret til 2 prosent av BNP. Det målet skal vi nå så fort som mulig, og vi må finne en stabil langsiktig og solidarisk finansiering, sier statsminister Magdalena Andersson på en hasteinnkalt pressekonferanse torsdag morgen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Flere unge må forberede seg på å avtjene verneplikten, legger hun til.

Økningen innebærer en årlig kostnader på 108 milliarder svenske kroner, mot dagens forsvarsbudsjett på rundt 66 milliarder, skriver nyhetsbyrået TT.

Til sammenligning er det norske forsvarsbudsjettet for 2022 rundt 69 milliarder norske kroner.

Andersson sier den sikkerhetspolitiske situasjonen er forverret over tid og at det russiske angrepet på Ukraina har skjerpet situasjonen ytterligere.

Statsministeren sier mange mennesker vil bli påvirket av det nye forsvarsinitiativet og at alle å være innstilt på å gjøre sin del.

– Her vil jeg være tydelig. På sikt må flere unge forberede seg på å avtjene verneplikten og bidra til det militære forsvaret. Men dette handler også om det sivile forsvaret, sier statsministeren.

Powered by Labrador CMS