Nyheter

STATSMINISTER: Storbritannias statsminister Boris Johnson under et førjulsbesøk hos britiske soldater i Estland i 2019.)
STATSMINISTER: Storbritannias statsminister Boris Johnson under et førjulsbesøk hos britiske soldater i Estland i 2019.)

Hivpositive får tjenestegjøre i det britiske forsvaret

Det å være hivpositiv eller å være i forebyggende behandling for sykdommen, skal ikke lenger være et hinder for å tjenestegjøre i det britiske forsvaret.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I en kunngjøring fra det britiske forsvarsdepartementet som sammenfaller med verdens aidsdag, heter det at søkere som bruker forebyggende medisiner mot hiv, vil få tjenestegjøre.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I tillegg går hivpositive folk som allerede er i tjeneste, ta del i operasjoner såfremt de ikke har sporbart virus i blodprøver, heter det videre. Det ventes at denne endringen trer i kraft til våren.

Les også: Storbritannia vil øke atomvåpenarsenalet

– Legemiddelbehandling har revolusjonert livene og sykdomsforløpene til mennesker som blir diagnostisert med hiv. Som en moderne og inkluderende arbeidsgiver, er det selvsagt at vi følger med på og handler i tråd med det nyeste vitenskapelige grunnlaget, sier statssekretær Leo Docherty i en uttalelse.

– Jeg er glad for at en spennende og tilfredsstillende karriere i forsvaret nå blir tilgjengelig for mange flere, sier han videre.

Det jobbes «på spreng» også med at folk som har fått påvist hiv, men er i behandling og ikke har sporbart virus i blodprøver, får søke om å tjenestegjøre.

Powered by Labrador CMS