Nyheter

MILLIARDPAKKE: Storbritannias statsminister Boris Johnson har lovet Ukraina en ny milliardpakke, og sagt at landet kan trene opp 10.000 ukrainske infanteristyrker.
MILLIARDPAKKE: Storbritannias statsminister Boris Johnson har lovet Ukraina en ny milliardpakke, og sagt at landet kan trene opp 10.000 ukrainske infanteristyrker.

Storbritannia: Kan trene opp tusenvis av ukrainske soldater

Mer enn 450 ukrainske soldater har fått opplæring i Storbritannia i bruk av moderne våpensystemer som kan være kritiske i kampen mot den russiske invasjonen.

Publisert

Samtidig opplyser den britiske regjeringen at så mange som 10.000 ukrainske soldater kan få infanteri-trening hver fjerde måned, melder Sky News.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det britiske forsvaret har gått bort fra den langsomme opplæringen de gir egne soldater i fredstid, og gir ukrainerne en hurtigopplæring. De ukrainske soldatene ønsker å lære svært raskt, sier James Oliphant som leder opplæringen i rakettartillerisystemet MLRS.

– Det kom som et sjokk for oss, sier han om treningsviljen.

Storbritannia skal også sende ytterligere militærhjelp, blant annet droner og luftforsvarssystemer, til Ukraina, til en verdi av 12 milliarder kroner.

Denne siste hjelpepakken fra London betyr at Storbritannias totale støtte til Kyiv siden krigsutbruddet i slutten av februar har nådd en verdi på 2,3 milliarder pund, eller mer enn 27 milliarder kroner.

I tillegg til droner og luftforsvarssystemer, omfatter den siste militærpakken utstyr til elektronisk krigføring, samt utstyr til tusener av soldater, står det i en uttalelse fra Downing Street.

London beskriver pakken som et første skritt på veien for Ukraina til å ikke bare forsvare seg, men også sette i gang offensive operasjoner for å gjenerobre områder.

Powered by Labrador CMS