Nyheter

DELTAR: Destroyeren USS Ross er et av fartøyene som deltar under øvelsen Sea Breeze, ifølge Reuters.
DELTAR: Destroyeren USS Ross er et av fartøyene som deltar under øvelsen Sea Breeze, ifølge Reuters.

USA og Ukraina starter felles militærøvelse i Svartehavet

USA og Ukraina innleder mandag en militærøvelse i Svartehavet som involverer over 30 land. Norge er blant deltakerlandene.

Publisert

Sea Breeze 2021 blir avholdt mens forholdet mellom Nato og Russland er på frysepunktet.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Rundt 5.000 soldater fra Nato og andre allierte skal delta i øvelsen, som skal vare i to uker. Rundt 30 skip og 40 fly skal også delta, skriver Reuters. Russlands ambassade i Washington ba forrige uke om at øvelsen blir avlyst.

Norge er blant de 32 landene som deltar i øvelsen, ifølge den amerikanske marinen.

Om det norske bidraget under øvelsen uttalte orlogskaptein og talsperson i Sjøforsvaret Michael Hayes følgende til Forsvarets forum forrige uke:

– Vi støtter med et lite stabselement som består av to personer. Det handler om mentorering av den ukrainske marinestaben, blant annet i å lede flåtestyrker og operasjoner/øvelser. Ingen norske fartøyer skal delta i øvelsen

Forrige uke oppsto en feide mellom Storbritannia og Russland etter at russerne anklaget et britisk marinefartøy for å ha tatt seg inn i russisk farvann ved Krim-halvøya i Svartehavet. Britene avviste at de hadde gjort noe galt.

Powered by Labrador CMS