Nyheter

NY JOBB: Kommandør Amy Bauernschmidt da hun tok over kommandoen på USS Abraham Lincoln i august.

Amerikansk hangarskip deployert for første gang med kvinne ved roret

USS Abraham Lincoln la fra kai mandag, med Amy Bauernschmidt som kaptein.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Amy Bauernschmidt ble historisk da USS Abraham Lincoln la fra kai i San Diego i California mandag. Hun er den første kvinne som har kommandoen på et deployert amerikansk hangarskip.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Disse sjømennene og -kvinnene er utrolige fagfolk, som har trent eksepsjonelt hardt for å være klare for enhver forpliktelse som er forventet av oss under deployeringen, sier Bauernschmidt i en pressemelding.

Les også: Nansen seiler med 100.000 tonn i ryggen

Kommandør Bauernschmidt tok over ledelsen av USS Abraham Lincoln i august 2021. Hangarskipet seiler sammen med Carrier Strike Goup 3, og er en del av stillehavsflåten til den amerikanske marinen.

Akkurat nå seiler den norske fregatten KNM Fridtjof Nansen sammen med Carrier Strike Group 8.

HANGARSKIP: USS Abraham Lincoln forlot San Diego mandag, og skal seile i indopasifiske havområder.

Bauernschmidt har bachelorgrad fra det amerikanske marineakademiet fra 1994. Det var første årskull der kvinner fikk lov til å tjenestegjøre ombord på krigsskip.

Les også: Førstereis på de syv hav

Bauernschmidt har tidligere vært helikopterpilot i den amerikanske marinen, og har mer enn 3000 flytimer i løpet av karrieren. Siden 2016 har hun vært nestkommanderende om bord på hangarskipet, som har et mannskap på over 5 000 personer og kan bære over 90 kampfly og helikoptre.

Powered by Labrador CMS