Nyheter

20 SIVILE DREPT: Over 20 sivile skal være drept etter angrep mot den engelsktalende delen av Kamerun i landsbyen Obonyi II.

Ordfører: 24 sivile drept i angrep i Kamerun

Væpnede menn har drept 24 sivile i et angrep mot en landsby i den engelsktalende delen av Kamerun, ifølge lokale myndigheter. Over 60 skal være såret.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Angrepet fant sted søndag i landsbyen Obonyi II, opplyser den lokale ordføreren Ekwalle Martin til nyhetsbyrået AFP tirsdag. Landsbyen ligger sørvest i landet, nær grensa til Nigeria. Ifølge ordføreren sto væpnede separatister bak.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Separatistene ville ha innbyggerne til å betale dem penger hver måned. De nektet, og det er derfor de gikk til angrep, sier Martin.

Les også: FN: Kraftig økning i drap og overgrep på sivile i Mali

– 24 er døde og minst 62 såret, tilføyer han.

En anonym kilde i den lokale administrasjonen bekrefter angrepet, men oppgir et noe lavere dødstall: 15 drepte sivile.

Kamerun er rammet av en pågående, voldelig konflikt mellom engelskspråklige separatister og sentralregjeringen.

Den sørvestlige regionen og naboregionen huser en stor engelsktalende minoritet. Flertallet av innbyggerne i Kamerun er fransktalende.

Engelsktalende innbyggere anklager regjeringen for diskriminering. I 2017 erklærte separatister uavhengighet for de to regionene i nordvest og sørvest, noe president Paul Biya slo hardt ned på.

Kamper mellom militskrigere og sikkerhetsstyrker har krevd 6.000 menneskeliv og drevet rundt én million på flukt, ifølge International Crisis Group.

Sivile er utsatt for overgrep fra begge parter i konflikten, ifølge FN og andre internasjonale organisasjoner.

De engelsktalende utgjør rundt en femdel av befolkningen i Kamerun. Separatistenes utbryterrepublikk, Federal Republic of Ambazonia, er ikke anerkjent av noen land.

Powered by Labrador CMS