Nyheter

FENGSLET: Russlands tidligere viseforsvarsminister Pavel Popov er varetektsfengslet og etterforskes for korrupsjon. Han er den siste i rekken av høytstående offiserer i Russland som mistenkes for korrupsjon.

Russlands eks-viseforsvarsminister er varetektsfengslet

Pavel Popov er varetektsfengslet, mistenkt for korrupsjon.

Publisert

Popov er den tredje høytstående offiseren som er satt under etterforskning i saken, som skal dreie seg om korrupsjon i forbindelse med byggingen av en militær fornøyelsespark utenfor Moskva.

Torsdag besluttet en domstol i Moskva å varetektsfengsle ham til 29. oktober.

De første arrestasjonene i saken fant sted i mai, og president Vladimir Putin avsatte kort tid etter landets mangeårige forsvarsminister Sergej Sjojgu og utnevnte økonomen Andrej Belousov til hans erstatter.

67 år gamle Popov hadde i 17 år stillinger i det russiske krisedepartementet, som ble ledet av Sjojgu fra 1991 til 2012. Da Sjojgu overtok som forsvarsminister fulgte Popov med over til forsvarsdepartementet.

Ifølge den russiske påtalemyndigheten mistenkes Popov for å ha stukket unna bygningsmaterialer fra fornøyelsesparken for å bruke dem ved sitt eget sommerhus.

Popov og nære familiemedlemmer skal ha eiendommer til en samlet verdi av rundt 58 millioner kroner, og det undersøkes nå om disse er anskaffet på ulovlig vis.

Powered by Labrador CMS