Nyheter

FORSVARSMINISTER: Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgu. Arkivfoto: Det russiske forsvarsdepartementet via AP / NTB
FORSVARSMINISTER: Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgu. Arkivfoto: Det russiske forsvarsdepartementet via AP / NTB

Russland vil gjøre store endringer i de militære styrkene fram til 2026

Endringene vil skje i forbindelse med at Russland planlegger å øke antallet militært personell til 1,5 millioner, sier forsvarsdepartementet.

Publisert

Russlands militære styrker skal gjennom store forandringer fra 2023 til 2026, inkludert administrativt og i sammensetningen, melder landets forsvarsminister.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Endringene vil skje i forbindelse med at Russland planlegger å øke antallet militært personell til 1,5 millioner, sier forsvarsdepartementet i en uttalelse.

– Ved å styrke de viktigste strukturelle delene av de væpnede styrkene er det mulig å garantere sikkerheten og beskytte flere deler og kritisk infrastruktur i Russland, sier forsvarsminister Sergej Sjojgu i uttalelsen.

Les også: – Dersom Ukraina taper, er Georgia neste mål

Omstruktureringen og styrkingen av militæret skal gjelde både sjøforsvaret, luftstyrkene og de strategiske styrkene, melder det statlige russiske nyhetsbyrået Tass.

Samme dag meldte departementet at Sjojgu har besøkt og inspisert et hovedkvarter for de russiske styrkene i Ukraina.

Sjojgu ble orientert om situasjonen der fra hovedkvarterets øverstkommanderende, i tillegg til å motta rapporter fra andre militærledere om framgangen i kampoppdragene, heter det i en uttalelse fra forsvarsdepartementet.

Det er ikke kjent hvilket av hovedkvarterene Sjojgu besøkte.

En video fra forsvarsdepartementet viser Sjojgus møter med militærlederne, i tillegg til at han deler ut ærespriser til soldater.

I desember besøkte Sjojgu fronten i Ukraina ved to anledninger.

Les også: Stoltenberg: – Det er viktigere nå å hjelpe Ukraina enn å møte alle Natos retningslinjer om styrkemål

Powered by Labrador CMS