Nyheter:

BARENTSHAVET: En russisk ballistisk ubåt av Delta IV-klassen som deltar på øvelsen.
BARENTSHAVET: En russisk ballistisk ubåt av Delta IV-klassen som deltar på øvelsen.

Ballistisk missilubåt del av storøvelse i Barentshavet

Russland viser militære muskler – både i nord og sør.

Publisert

På mandag startet det russiske Forsvaret en større øvelse fra Kola-halvøya. Minst fem overflatefartøy deltar på øvelsen, i tillegg til flere ubåter. Deriblant en ballistisk missilubåt av Delta-IV klassen som kan bære atomvåpen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det skriver The Barents Observer.

Øvelsen startet mindre enn en uke etter at den russiske forsvarsministeren Sergei Shoigu, besøkte hovedkvarteret til Nordflåten i Severomorsk. Der pekte han på at USA og Nato bygger opp sine marinestyrker langs grensen til Russland.

– USA og dets allierte øker sin militære konsentrasjon i Arktis, de øker intensiteten av militær beredskap og utvider og moderniserer militær infrastruktur, sa Shoigu under besøket.

Russiske fartøyer seiler ut fra basene på Kola-Halvøya på mandag.
Russiske fartøyer seiler ut fra basene på Kola-Halvøya på mandag.

På mandag ble to maritime patruljefly, ett amerikansk P-8A Poseidon og ett P-3 Orion avskåret av ett russisk MIG-31 jagerfly over Barentshavet.

Samtidig som øvelsen startet i Barentshavet trener russiske marinestyrker i Svartehavet. Flere landgangsfartøyer trente på å laste av luftvernssystemer og annet militært materiell. Det har også den siste tiden foregått en stor militær oppbygging mot Ukraina.

Ifølge EUs utenrikssjef Josep Borrell har Russland nå 150 000 soldater langs grensen mot Ukraina og på den annekterte Krim-halvøya.

Powered by Labrador CMS