Nyheter:

UKRAINA: En ukrainsk soldat på frontlinjene i nærheten av Luhansk.
UKRAINA: En ukrainsk soldat på frontlinjene i nærheten av Luhansk.

EUs utenrikssjef: 150.000 russiske soldater ved Ukrainas grense og på Krim

Russland har 150.000 soldater langs grensen mot Ukraina og på den annekterte Krim-halvøya, sier EUs utenrikssjef Josep Borrell.

Publisert

Situasjonen i Ukraina og EUs anspente forhold til Russland var et hovedtema da unionens utenriksministre møttes til et uformelt videomøte mandag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Det er over 150.000 soldater ved grensen og på Krim-halvøya. Det er den største utplasseringen noensinne av russiske styrker på grensen mot Ukraina. Risikoen for ytterligere opptrapping er åpenbar. Vi oppfordrer Russland til å trappe ned og dempe spenningen, sier EUs utenrikssjef Josep Borrell etter utenriksministermøtet.

Han applauderer Ukraina for å ha vist tilbakeholdenhet så langt.

EU lover at de står samlet bak Ukraina, men det var ikke ventet at dette ville komme til uttrykk i konkret handling.

Ukraina ønsker en ny pakke med sanksjoner, men dette er foreløpig ikke noe som har vært diskutert i EU.

– Jeg foreslo en plan, steg for steg, for hvordan Russland skal avskrekkes fra ytterligere opptrapping. Nøkkelen er å forberede nye sanksjoner mot ulike sektorer, skriver Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba på Twitter etter å ha snakket til sine EU-kolleger mandag.

Powered by Labrador CMS