Nyheter

FRAMSKRITT: En ødelagt russisk stridsvogn nær Sudzja i Kursk. Ukraina har gjort nye framskritt i den russiske regionen, hevder president Volodymyr Zelenskyj. Ukrainerne innledet en overraskende offensiv i grenseregionen 6.

Zelenskyj melder om ukrainske framskritt i Kursk

Ukrainske styrker har tatt kontroll over flere områder i grenseregionen Kursk, hevder landets president Volodymyr Zelenskyj.

Publisert

Zelenskyj sa i sin daglige videotale onsdag at landets styrker har tatt kontroll over nye områder nære grensa, og at det er tatt flere russiske krigsfanger.

– Takk til dere, krigere! Dette er noe som vil hjelpe til med å hente hjem mange av våre folk fra russisk fangenskap, sa Zelenskyj.

Ukraina innledet en overraskende og storstilt offensiv i grenseregionen Kursk 6. august. Zelenskyj sa onsdag at offensiven gjør det vanskeligere for Russland å legge mer press på de ukrainske styrkene i Donetsk-regionen øst i landet.

Det har imidlertid vært lite synlig framgang for de ukrainske styrkene i Donetsk, og vestlige militæranalytikere sier at Russland gjør framgang rundt byen Pokrovsk, som er et kritisk logistikknutepunkt.

Zelenskyj erkjenner at situasjonen i Donetsk er «ekstremt vanskelig».

– De største russiske initiativene og de største styrkene er konsentrert der, sa han.

Myndighetene i Pokrovsk har beordret innbyggerne der til å evakuere byen i påvente av et mulig russisk inntog, men det var onsdag fortsatt 38.000 mennesker igjen i byen, blant dem 1900 barn, skriver det tyske nyhetsbyrået DPA.

Alle bankene i byen vil være stengt fra mandag av, og kun bankautomater vil fungere, ifølge leder Vadym Filasjkin for Donetsks militæradministrasjon.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Powered by Labrador CMS