Nyheter

TILBYR KONTRAKT: En reklameplakat i St. Petersburg med teksten «Militærtjeneste under kontrakt med forsvaret». 12. april 2023. Illustrasjonsfoto.

Britisk etterretning:
Russisk kampanje vil neppe oppnå styrkemål

Det er svært usannsynlig at vervekampanjen vil oppnå målet om 400.000 frivillige, skriver Defence Intelligence.

Publisert

Det russiske forsvarsdepartementet har lansert en massiv vervekampanje for å skaffe nye rekrutter. Reklamekampanjen fokuserer på maskulin stolthet og «ekte menn», og blir kjørt på russiske sosiale medier, reklameboards og tv, skriver britiske Defence Intelligence (DI) på Twitter søndag.

Kampanjen understreker også angivelige økonomiske fordeler ved å verve seg.

Ifølge DI har Wagner-gruppen mistet tilgang på å rekruttere i fengsler: Dermed får Wagner en tøffere konkurranse om å skaffe menn i stridsdyktig alder.

– Det er svært usannsynlig at kampanjen vil oppnå sitt rapporterte mål om 400.000 frivillige, skriver Defence Intelligence, og legger til at russiske myndigheter mest sannsynlig ønsker å utsette obligatorisk mobilisering så lenge som mulig.

En løpeseddel publisert i regjeringslojale russiske medier lover rundt 340.000 rubler eller 4200 amerikanske dollar i månedslønn for å kjempe i Ukraina, i tillegg til økonomisk hjelp til de potensielle rekruttenes familier, skriver Kyiv Independent.

Reuters omtalte torsdag en vervekampanje i russiske sosiale medier der menn blir utfordret til å vise at de er «ekte menn» ved å velge slagmarken fremfor en rutinemessig sivil tilværelse.

Kampanjen inneholder en reklame som inviterer menn til å inngå en kontrakt med Russlands forsvarsdepartement for en månedslønn som starter på 204.000 rubler eller 2495 dollar, ifølge Reuters.

Reklamen viser en mann med militæruniform og maskingevær i en dagligvarebutikk. Deretter vises han ikledd uniformen til en sikkerhetsvakt, med spørsmålet:

«Var dette forsvarsdrømmen din?»

Powered by Labrador CMS