Nyheter

TALER: Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj talte til nasjonen 10. mai.

Zelenskyj: Ukraina har tatt tilbake landsbyer

Dette er noen av de viktigste hendelsene knyttet til krigen i Ukraina natt til onsdag 11. mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Representantenes hus godkjente tirsdag en bistandspakke på 40 milliarder dollar til Ukraina. Pakka godkjennes trolig i Senatet senest neste uke. Amerikansk etterretning har advart om at Russland forbereder seg på at krigføringen i Ukraina skal bli langvarig.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Pakka med penger til forsvar, humanitære behov og økonomisk hjelp ble vedtatt med 368 stemmer mot 57 i Representantenes hus. Alle nei-stemmene kom fra republikanske representanter.

Ukrainske styrker har tatt tilbake kontrollen over flere landsbyer i Kharkiv-regionen, ifølge president Volodymyr Zelenskyj.

– Styrkene våre har gitt oss gode nyheter fra Kharkiv-regionen. Okkupantene blir gradvis presset bort fra Kharkiv, sa Zelenskyj i en tale tirsdag, ifølge The Guardian.

Les også: Bombehunden Patron fikk hederspris

Tankesmia Institute for the Study of War (ISW) skrev i sin oppdatering søndag at den ukrainske motoffensiven i Kharkiv-regionen var så vellykket at russiske styrker trolig ble presset tilbake mot grensa.

Stadig flere svensker ønsker at landet skal bli med i Nato, viser en måling utført for Aftonbladet. 61 prosent sier nå ja. Det er den tredje uka på rad der det er flertall på målinger for medlemskap i forsvarsalliansen, skriver nyhetsbyrået TT.

De 61 prosentene i målingen Demoskop har gjort for Aftonbladet, er 4 prosentpoeng flere enn forrige måling 20. april. 20 prosent mener at Sverige ikke bør gå inn i Nato, mens 19 prosent sier de ikke har gjort seg opp noen mening.

Den russiske invasjonen av Ukraina har pustet liv i Nato-debatten i både Sverige og Finland. Også den finske befolkningen støtter Nato-medlemskap, ifølge en fersk måling fra kringkasteren Yle.

Powered by Labrador CMS