Nyheter

TALER: Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj talte til nasjonen 10. mai.
TALER: Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj talte til nasjonen 10. mai.

Zelenskyj: Ukraina har tatt tilbake landsbyer

Dette er noen av de viktigste hendelsene knyttet til krigen i Ukraina natt til onsdag 11. mai.

Publisert

Representantenes hus godkjente tirsdag en bistandspakke på 40 milliarder dollar til Ukraina. Pakka godkjennes trolig i Senatet senest neste uke. Amerikansk etterretning har advart om at Russland forbereder seg på at krigføringen i Ukraina skal bli langvarig.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Pakka med penger til forsvar, humanitære behov og økonomisk hjelp ble vedtatt med 368 stemmer mot 57 i Representantenes hus. Alle nei-stemmene kom fra republikanske representanter.

Ukrainske styrker har tatt tilbake kontrollen over flere landsbyer i Kharkiv-regionen, ifølge president Volodymyr Zelenskyj.

– Styrkene våre har gitt oss gode nyheter fra Kharkiv-regionen. Okkupantene blir gradvis presset bort fra Kharkiv, sa Zelenskyj i en tale tirsdag, ifølge The Guardian.

Les også: Bombehunden Patron fikk hederspris

Tankesmia Institute for the Study of War (ISW) skrev i sin oppdatering søndag at den ukrainske motoffensiven i Kharkiv-regionen var så vellykket at russiske styrker trolig ble presset tilbake mot grensa.

Stadig flere svensker ønsker at landet skal bli med i Nato, viser en måling utført for Aftonbladet. 61 prosent sier nå ja. Det er den tredje uka på rad der det er flertall på målinger for medlemskap i forsvarsalliansen, skriver nyhetsbyrået TT.

De 61 prosentene i målingen Demoskop har gjort for Aftonbladet, er 4 prosentpoeng flere enn forrige måling 20. april. 20 prosent mener at Sverige ikke bør gå inn i Nato, mens 19 prosent sier de ikke har gjort seg opp noen mening.

Den russiske invasjonen av Ukraina har pustet liv i Nato-debatten i både Sverige og Finland. Også den finske befolkningen støtter Nato-medlemskap, ifølge en fersk måling fra kringkasteren Yle.

Powered by Labrador CMS