Nyheter

ANGREP: Ukrainske nødetater utenfor boligblokken som i natt ble utsatt for et russisk angrep.
ANGREP: Ukrainske nødetater utenfor boligblokken som i natt ble utsatt for et russisk angrep.

Zelenskyj berømmer sine landsmenn

Ukrainas president skryter av sine landsmenn for å ha overvunnet en svært vanskelig vinter preget av krig, der mange har stått uten strøm og varme.

Publisert

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj berømmet onsdag sine landsmenn for å ha overlevd det han omtaler som en svært vanskelig vinter preget av russiske angrep.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Vi har overvunnet denne vinteren. Det var en veldig vanskelig tid som preget alle ukrainere, men vi klarte å sørge for at Ukraina fikk strøm og varme, sa Zelenskyj i sin daglige tale.

Systematiske rakettangrep fra Russland har rammet Ukrainas infrastruktur hardt, spesielt landets energianlegg. Flere ukrainere har derfor jevnlig stått uten lys og varme gjennom noen av de kaldeste vintermånedene.

Også i dag er Ukraina blitt rammet av nye angrep der tre personer ble drept i et russisk rakettangrep mot en boligblokk i Zaporizjzja sør i landet, ifølge ukrainsk politi.

Angrepet på den fem etasjer høye boligblokka skjedde natt til torsdag, sier fungerende ordfører Anatolij Kurtev, ifølge The Guardian. Reuters siterer nødetatene på at minst fire personer er skadd.

Kurtev sier at bygningen ble «nesten fullstendig ødelagt». Redningsmannskaper leter etter folk i ruinene fra blokka. Elleve personer er reddet ut, skriver Reuters.

Powered by Labrador CMS