Nyheter

ANGREP: Ukraina innrømmer at de angrep boreplattformer som ble brukt av det russiske militæret utenfor kysten av Krim-halvøya i Svartehavet. Dette bildet ble tatt i folkerepublikken Donetsk 29.april 2022. På bildet ser man tjenestemenn fra Donetsk som jobber med å uskadeliggjøre en ukrainsk mine i et område i Mariupol-havnen.

Ukraina bekrefter angrep på boreplattformer i Svartehavet

Ukraina innrømmer at de angrep boreplattformer som ble brukt av det russiske militæret utenfor kysten av Krim-halvøya i Svartehavet.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Russland brukte plattformene som en militær installasjon for å lagre utstyr til luftforsvar, radarkrigføring og rekognosering, sier talsperson Sergij Bratsjuk fra militæradministrasjonen i Odesa tirsdag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det skulle bidra til at Russland skulle klare å oppnå full kontroll over den nordvestlige delen av Svartehavet, ifølge Bratsjuk.

Les også: Russland truer Litauen etter blokade – men holdes i sjakk av Nato, tror ekspert

Krim-halvøya er folkerettslig en del av Ukraina, men ble annektert av Russland i 2014.

Russland meldte om angrepet mandag og sa at det var boreplattformene til Tsjernomorneftegaz, et olje- og gasselskap som opererer på Krim-halvøya, som ble angrepet. Det var tidligere eid og driftet av det ukrainske gasselskapet Naftogaz.

Den prorussiske lederen for myndighetene på Krim-halvøya sa mandag at sju personer er savnet etter angrepet.

Powered by Labrador CMS