Nyheter

RAKETTANGREP: En mann i Kharkiv fjerne glass fra balkongen etter et russisk rakettangrep 27. august.
RAKETTANGREP: En mann i Kharkiv fjerne glass fra balkongen etter et russisk rakettangrep 27. august.

Tankesmie: Ukraina har stor suksess med offensiv i Kharkiv

Den ukrainske offensiven i Kharkiv er overraskende, opportunistisk og veldig effektiv, slår den amerikanske tankesmia Institute for the study of war (ISW) fast.

Publisert

Kort tid etter at Ukraina innledet en stor offensiv i Kherson fylke, startet de ukrainske styrkene onsdag en ny offensiv i Kharkiv fylke. Den truer russernes kontroll over den strategisk viktige byen Izium.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

ISW skriver i sin daglige oppdatering om forholdene på slagmarken at ukrainerne brukte overraskelsestaktikk og avanserte minst 20 kilometer inn i russisk-kontrollert område i Kharkiv onsdag. De gjenerobret rundt 400 kvadratkilometer.

Les også: Slik er situasjonen etter et halvt år med krig i Ukraina

Russiske kilder hevder at russerne sendte forsterkninger til området, men trolig er det få soldater tilgjengelig til dette ettersom styrkene er bundet opp i Kherson og i forsøket på å erobre resten av Donetsk fylke.

Les også: Norske veteraner kjøper droner til Ukraina

Ifølge ISW er russiske militærbloggere bekymret for at den nye offensiven kan kutte kommunikasjonslinjer til Kupjansk og Izium, noe som kan gjøre ukrainerne i stand til å isolere russerne der og gjenerobre store områder. Tonen i militærbloggene, som er et av få steder man kan få innsikt i russiske kilder, var preget av panikk, skriver ISW.

Powered by Labrador CMS