Nyheter

RAKETTANGREP: En mann i Kharkiv fjerne glass fra balkongen etter et russisk rakettangrep 27. august.

Tankesmie: Ukraina har stor suksess med offensiv i Kharkiv

Den ukrainske offensiven i Kharkiv er overraskende, opportunistisk og veldig effektiv, slår den amerikanske tankesmia Institute for the study of war (ISW) fast.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Kort tid etter at Ukraina innledet en stor offensiv i Kherson fylke, startet de ukrainske styrkene onsdag en ny offensiv i Kharkiv fylke. Den truer russernes kontroll over den strategisk viktige byen Izium.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

ISW skriver i sin daglige oppdatering om forholdene på slagmarken at ukrainerne brukte overraskelsestaktikk og avanserte minst 20 kilometer inn i russisk-kontrollert område i Kharkiv onsdag. De gjenerobret rundt 400 kvadratkilometer.

Les også: Slik er situasjonen etter et halvt år med krig i Ukraina

Russiske kilder hevder at russerne sendte forsterkninger til området, men trolig er det få soldater tilgjengelig til dette ettersom styrkene er bundet opp i Kherson og i forsøket på å erobre resten av Donetsk fylke.

Les også: Norske veteraner kjøper droner til Ukraina

Ifølge ISW er russiske militærbloggere bekymret for at den nye offensiven kan kutte kommunikasjonslinjer til Kupjansk og Izium, noe som kan gjøre ukrainerne i stand til å isolere russerne der og gjenerobre store områder. Tonen i militærbloggene, som er et av få steder man kan få innsikt i russiske kilder, var preget av panikk, skriver ISW.

Powered by Labrador CMS