Nyheter

INFORMERTE: Regjeringsadvokat Igor Krasnov (til høyre) informerte tirsdag president Vladimir Putin om at flere tusen russiske menn ble ulovlig mobilisert til krigen i Ukraina.

Russland innrømmer at flere tusen ble mobilisert ulovlig

Siden i fjor høst er flere tusen menn mobilisert ulovlig for å delta i krigen i Ukraina, innrømmer russiske myndigheter. Over 9.000 er hentet tilbake.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Over 9.000 borgere som var ulovlig mobilisert er hentet hjem, inkludert personer som av helsemessige årsaker ikke skulle vært mobilisert under noen omstendighet, opplyste regjeringsadvokat Igor Krasnov i et møte med president Vladimir Putin.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Kritiske observatører antar at langt flere er rekruttert ulovlig etter Putins mobiliseringsordre i september – og at mange trolig aldri har kommet tilbake. I de første ukene etter at mobiliseringen startet ble det meldt om kaotiske tilstander ved mange regionale rekrutteringssentre. Til sammen 300.000 menn fra hele Russland ble kalt inn til tjeneste ved fronten.

Les også: Vi kan komme til å se slutten for Putin før krigen er slutt

Når han ser tilbake, medgir Krasnov også at de militære strukturene i landet har «mange alvorlige problemer».

Tirsdag ble en videomelding til Putin fra mobiliserte russeres mødre og ektefeller delt i sosiale medier. Kvinnene fra regionen Primorje lengst øst i Russland klager på at mennene deres ikke har nok utstyr, medisin og hygieneartikler.

Powered by Labrador CMS