Nyheter:

ØVELSE: Russiske militærkjøretøy klare til å bli transportert tilbake til Russlands permanente militærbaser etter øvelsen på Krim-halvøya.
ØVELSE: Russiske militærkjøretøy klare til å bli transportert tilbake til Russlands permanente militærbaser etter øvelsen på Krim-halvøya.

Russland: Alle soldater tilbake på permanente baser etter militærøvelse ved Ukraina

Etter den storstilte russiske militærøvelsen ved Ukraina, er alle soldater nå tilbake på sine permanente baser, ifølge det russiske militæret.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Militærøvelsen har ført til stor bekymring i både Ukraina og vestlige land, som har fryktet en opptrapping i den ukrainsk-russiske konflikten.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: Krigen i Afghanistan har kostet Norge 10,5 milliarder kroner

Den russiske forsvarssjefen Valerij Gerasimov oppgir at over 300.000 soldater deltok i øvelsen tidligere i april. Det er nesten en tredel av det russiske forsvarets styrker.

Øvelsen involverte også 35.000 stridsvogner, rundt 900 fly og 180 marinefartøy, sa Gerasimov da han torsdag diskuterte øvelsen med andre forsvarstopper.

Vestlige lands har sterkt oppfordret Russland til å trekke styrkene bort fra den ukrainske grensen.

Les også: Tromsø nekter å ta imot atomubåter fra USA

Powered by Labrador CMS