Nyheter:

TREKKES TILBAKE: Et russisk stridskjøretøy lastes ombord i et fly i forbindelse med russiske øvelser på Krim.
TREKKES TILBAKE: Et russisk stridskjøretøy lastes ombord i et fly i forbindelse med russiske øvelser på Krim.

Russiske styrker på vei bort fra grensen mot Ukraina

Russland har begynt å trekke tilbake de militære styrkene som har drevet øvelser ved grensen mot Ukraina, sier det russiske forsvarsdepartementet.

Publisert Sist oppdatert

– Militære enheter og formasjoner marsjerer nå til jernbanestasjoner og flystriper og settes om bord i skip og transportfly og stilles opp på perronger, sier departementet i en uttalelse som er gjengitt i russiske nyhetsbyråer.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Russland har den siste tiden holdt omfattende øvelser blant annet i Svartehavet, og sendt flere krigsskip og jagerfly til den annekterte Krim-halvøya. Nå trekkes disse tilbake.

Et stort antall russiske tropper ved den ukrainske grensa har skapt frykt for en opptrapping av konflikten i området. Den anspente situasjonen er blitt sterkt kritisert av vestlige myndigheter og Nato.

Tidligere denne uken sa EUs utenrikssjef Josep Borrell at Russland har utplassert 150 000 soldater langs grensen mot Ukraina og på den annekterte Krim-halvøya.

Powered by Labrador CMS