Nyheter

RYKKER FREM: En ukrainsk soldat langs veien i et nylig gjenerobret område i Kharkiv-regionen smiler til kamera 12. september 2022.

Vestlige forsvarskilder: – Russerne er i trøbbel

Kilder i amerikanske og vestlige myndigheter som Washington Post har snakket, med mener Ukrainas offensiv kan være et viktig vendepunkt i krigen og at russerne nå er i trøbbel.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Russerne er i trøbbel. Spørsmålet blir hvordan de reagerer, men svakhetene deres er avslørt, og de har ikke store soldatreserver eller utstyrsreserver, sier en amerikansk kilde til Washington Post.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

De anonyme kildene peker også på at russiske offiserer virker sjokkert over hvor fort russiske soldater har måttet trekke seg tilbake. Samtidig går ukrainerne forsiktig fram, og prioriterer å sikre territoriene de har erobret framfor rask framrykning.

Les også: Ukrainsk seier kan føre til at Russland kollapser

Kommentarene står i kontrast til den svært forsiktige linjen til Det hvite hus, som har forsøkt å unngå for mange kommentarer på ukrainernes framgang.

Samtidig mener kildene at Russland fortsatt har muligheten til å samle troppene og slå tilbake på lengre sikt.

RAKETTANGREP: Russiske raketter avfyrt mot Ukraina fra den russiske Belograd-regionen 9. september 2022.

Påstår de gjennomfører store angrep

Det russiske militæret hevder tirsdag at de har satt i gang «massive angrep» langs hele frontlinjen i Ukraina.

– Luft-, rakett- og artillerikrefter gjennomfører massive angrep mot det ukrainske forsvarets enheter i alle retninger, påstår det russiske forsvarsdepartementet i sin daglige brifing om krigen.

Les også: Krigen er inne i «tredje fase»

Det skjer etter flere dager der Russland innrømmer at de har måttet gjennomføre en tilbaketrekning i Kharkiv-regionen, der Ukraina har gjenerobret store territorier i en overraskende offensiv.

Powered by Labrador CMS