Nyheter

VÅPEN FRA USA: Ukrainske styrker i Kharkiv-regionen gjør seg klar til å avfyre missiler med en M777 haubits-kanon som de har fått fra USA. Våpenleveranser fra Vesten har bidratt til å øke den militære kapasiteten til det ukrainske forsvaret.

Ukrainas forsvarsminister: Krigen er inne i «tredje fase»

Krigen i Ukraina er nå inne i en ny fase, ifølge landets forsvarsminister. Han sier våpenhjelp fra Vesten har gjort det mulig å starte motoffensiven.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Motoffensiven er tredje fase i Ukrainas plan om å ta tilbake områder i sør og nord, sier Ukrainas forsvarsminister Oleksij Reznikov i et intervju med den franske avisen Le Monde.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Eksperter: Ukraina har stor suksess – og det er ikke noe Putin kan gjøre

Han forteller at første fase av krigen handlet om å stanse Russland i å presse fram angrepet, mens andre fase handlet om å stabilisere fronten og teste fiendens motstandskraft.

Les også: Stor framgang for ukrainske styrker på flere fronter

– Våre militære ledere har laget en plan tilpasset våpnene vi har fått fra partnerne våre. Vi startet med å bruke HIMARS-rakettene fra USA til å avskjære fiendens forsyningslinjer og ødelegge drivstoff- og våpenlagre, sier han.

Powered by Labrador CMS