Nyheter

VÅPEN: Ammunisjon, våpen og annet utstyr som skal sendes til Ukraina, gjøres i stand ved en militærbase i Delaware i USA i januar. Bildet er distribuert av det amerikanske luftforsvaret.

Russland hevder å ha ødelagt et «stort parti» med vestlige våpen i Ukraina

Et stort parti med våpen levert av Vesten er ødelagt i et russisk rakettangrep i Ukraina, hevder det russiske forsvarsdepartementet.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Våpnene skal ha vært lagret i nærheten av byen Zaporizjzja i Ukraina.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Ifølge uttalelsen er det snakk om våpen og ammunisjon som er levert av USA og europeiske land til ukrainske soldater, men departementet sier ingenting om type våpen.

De skal ha vært lagret i hangarer på Zaporizjzjas aluminiumsverk, som ifølge Russland ble truffet av «langtrekkende sjøbaserte Kalibir-missiler med høy presisjon».

Tirsdag var representanter for 40 land samlet på en amerikansk militærbase i Tyskland for å diskutere en opptrapping i leveranser av militært utstyr til Ukraina.

Våpnene skal gjøre Ukraina i bedre stand til å forsvare seg mot den russiske invasjonen. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har bedt om tyngre våpen, mens kritikere frykter at leveransene kan føre til en opptrapping som ender i direkte konfrontasjoner mellom Russland og Nato.

Powered by Labrador CMS