Nyheter

ANGREP: Russland ødelegger Ukrainas jernbaner og brorer for å forsinke leveranser fra landets allierte. Bildet er tatt 31.01.2022 i Kyiv, Ukraina.

Ukraina sier Russland angriper forsyningslinjer for vestlige våpen

Russland angriper transportrutene Ukraina er avhengig av for å få inn våpen fra allierte i Vesten, sier ukrainske myndigheter.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Uttalelsen kommer etter at tjenestemenn meldte om angrep på en jernbanelinje mot Romania.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Russland ødelegger Ukrainas transportnett – broer og jernbaner – for å forsinke leveranser fra våre allierte til fronten, sier Anton Herasjtsjenko i sosiale medier. Han er rådgiver i innenriksdepartementet.

Les også: Forsvarsministeren: Behov for koordinert våpenstøtte til Ukraina

– Vi trenger moderne luftvernsystemer umiddelbart, legger han til.

Sjefen for den ukrainske jernbanen, Aleksander Kamysjin, opplyste tidligere at russiske styrker hadde skadet en jernbanebro over utløpet av elven Dnjestr i Odesa-regionen. Han beskylder russerne for systematiske angrep mot jernbanen.

Landets infrastrukturdepartement sier at angrepet førte til stor skade på broen, og at det vil kreve «betydelig tid og penger» å reparere den. Den aktuelle linjen forbinder havnebyen Odesa med nabolandet Romania.

Les også: USA lover mer militærhjelp til Ukraina

Minst fem mennesker ble drept i angrep mot jernbanemål i regionen Vinnytsia mandag. Angrepet rammet også forbindelser til andre land.

Powered by Labrador CMS