Nyheter

MLRS: Den ukrainske utenriksministeren Dmytro Kuleba, mener at landes største behov for å kjempe mot Russland er å få rakettsystemet MLRS.
MLRS: Den ukrainske utenriksministeren Dmytro Kuleba, mener at landes største behov for å kjempe mot Russland er å få rakettsystemet MLRS.

CNN: USA vil trolig sende rakettsystem til Ukraina

Biden-administrasjonen forbereder seg på å sende langdistanserakettsystemer til Ukraina, opplyser flere kilder til CNN. Ukraina sier systemene er livsviktige.

Publisert

Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba sa denne uka at landets største behov om de skal kunne stå imot Russland store overtak, er rakettsystemet MLRS.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det amerikanskproduserte systemet kan skyte raketter mot mål opptil 30 mil unna, mye lengre enn Ukraina er i stand til nå, noe ukrainerne mener kan bidra til å vippe krigen i deres favør, skriver CNN.

Les også: USAs viseforsvarsminister på besøk i Norge

Den amerikanske regjeringen heller mot å sende systemet som del av en større pakke med bistand til Ukraina. Den kan bli kunngjort allerede neste uke, får kanalen opplyst av flere tjenestepersoner.

Ukraina har også bedt om rakettsystemet HIMARS, som er lettere og kan ta i bruk mange av de samme typene ammunisjon som MLRS.

Russland har de siste ukene rettet tallrike angrep mot Øst-Ukraina, der ukrainerne er i undertall og har svakere våpenarsenal.

Spørsmålet om å sende rakettsystemene eller ei har vært på toppen av agendaen i møter i Det hvite hus, får CNN opplyst.

Frykten er at å sende tunge våpen til Ukraina vil bli sett på som provokasjon som kan føre til represalier fra russisk hold. Systemenes lange rekkevidde vil gjøre det enklere for Ukraina å angripe mål i Russland.

I tillegg har det blitt stilt spørsmål om USA har råd til å tømme lagrene for så mange tunge våpen. En mulig løsning er å sende rakettsystemer med kortere rekkevidde, får CNN opplyst.

Powered by Labrador CMS