Nyheter

BESØK: Dr. Kathleen H. Hicks styrker samarbeid mellom USA og Norge.
BESØK: Dr. Kathleen H. Hicks styrker samarbeid mellom USA og Norge.

USAs viseforsvarsminister på besøk i Norge

USAs viseforsvarsminister Dr. Kathleen H. Hicks besøkte amerikanske soldater og norske politikere i Norge.

Publisert

I følge det amerikanske forsvarsdepartementet var besøket ment for å diskutere forsvarsforholdet og samarbeidet mellom USA og Norge, samt Russlands invasjon av Ukraina. Da var også tema Natos sterke samhold i lys av russisk aggresjon. I tillegg diskuterte de utfordringene Kina presenterer og landenes bekymring rundt det.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Hicks takket for at Norge har støttet Ukraina med penger til humanitær hjelp, og utstyret og våpnene Norge har sendt til landet.

Les også: Flere organisasjoner bekymret for ny forsvarsavtale med USA

Det amerikanske forsvarsdepartementet opplyser at Hicks har vært i møte og spist middag med forsvarsminister Bjørn Arild Gram og at hun har med seg statssekretæren Bent-Joacim Bentzen på omvisning på U.S. Navy destroyer USS Porter som ankom Oslo havn 22. mai.

Det amerikanske forsvarsdepartementet melder at hun også møtte med Utenriksdepartementets statssekretær Eivind Vad Petersson og flere amerikanske soldater.

Besøket varte fra 23. - 24. mai.

Powered by Labrador CMS