Nyheter

SANKSJONER: Ifølge utenriksminister Liz Truss forbereder Storbritannia tøffere sanksjoner mot Russland.
SANKSJONER: Ifølge utenriksminister Liz Truss forbereder Storbritannia tøffere sanksjoner mot Russland.

Storbritannia forbereder tøffere sanksjoner mot Russland

Storbritannia forbereder seg på å innføre det tøffeste sanksjonsregimet landet noensinne har hatt mot Russland, opplyser utenriksminister Liz Truss.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge Truss vil en lovgivning som tillater regjeringen å målrette sanksjoner mot et bredere omfang av enkeltpersoner og bedrifter være på plass innen 10. februar.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Moskvas ondsinnede hensikt er tydelig. De har samlet mer enn 100.000 soldater ved grensen til Ukraina. Vi vet at faren er reell, sa Truss til det britiske Underhuset mandag.

Hun ville ikke utdype nærmere hva sanksjonene går ut på.

Lovendringen vil tillate Storbritannia å ta del i en pakke med koordinerte sanksjoner sammen med sine partnere, blant annet USA.

De varslede planene fikk Russland søndag til å kalle dem et «utilslørt angrep på næringslivet», og truet med gjengjeldelsestiltak.

Storbritannias statsminister Boris Johnson skulle egentlig snakke med Russlands president Vladimir Putin mandag, men samtalen har blitt utsatt på ubestemt tid.

Ifølge hans kontor skulle han bruke samtalen på å oppfordre Putin til å velge den diplomatiske veien for å løse konflikten med Ukraina, og å unngå militæraksjoner mot nabolandet.

– Johnson har vært veldig tydelig på at en militæraksjon vil koste det russiske folket mye, og det er noe vil ønsker å unngå, heter det i en uttalelse.

Powered by Labrador CMS