Nyheter

KLAR FOR MÅNEN: Lederen for Den europeiske romfartsorganisasjonen håper å få en europeer på månen innen 2030. Niels Mykleby er fortsatt med i konkurransen om å bli den første norske astronauten.

Romfartssjef vil ha Europas første astronaut på månen innen 2030

Lederen for Den europeiske romfartsorganisasjonen (Esa) har som mål at den første europeeren skal gå på månen i løpet av det neste tiåret.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Josef Aschbacher har tro på at kontinentet kan oppnå målet, og forventer at månen blir et viktig sted for menneskene framover.

Det finnes imidlertid ingen konkrete planer for en europeisk måneferd. Men Aschbacher sier at man forhandler med amerikanske Nasa, som planlegger å sende astronauter til månen innen 2025.

Den europeiske romfartsorganisasjonen la tidligere i år ut en litt spesiell «jobbannonse» for nye astronauter. 23 000 personer søkte, nå er antallet redusert til rundt 1000 stykker.

En av dem er Niels Mykleby, som har tjenestegjort som lege ved Forsvarets spesialkommando. Nå kjemper han om å komme seg gjennom nåløyet og bli den første nordmannen i verdensrommet.

USA er til dags dato det eneste landet som har sendt astronauter til månen. Tolv amerikanere beveget seg på vår nærmeste nabo mellom 1969 og 1972.

Powered by Labrador CMS