Nytt om navn

TAKKER AV: Harald-Magne Furu ble sjef på Ramsund i 2010. Nå trer han av.

Gir seg etter 14 år som sjef på Ramsund

Harald-Magne Furu har ledet Ramsund og Trondenes orlogsstasjon gjennom store endringer siden 2010. Nå blir han straks 60 år og blir erstattet av Stian Norlunn.

Publisert

Tirsdag denne uken ble det gjennomført offisielt sjefsbytte på Ramsund Orlogsstasjon. Harald-Magne Furu, som har ledet basen siden 2010, takket av og overrakte stafettpinnen til Stian Norlunn. 

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

Nå blir det noen måneder med overlapping før Furu den 1. november blir pensjonist i forbindelse med at han fyller 60 år, slik ansatte i Forsvaret må. 

– Det er på godt og vondt. Det er mye som skjer nå, og jeg slutter i en spennende periode. Samtidig er det en tid for alt, og det er slik systemet er.

Furu legger bak seg 41 år i Forsvaret og ikke minst 14 år som sjef på Ramsund og Trondenes. Det er lenge i forsvarssammenheng. 

Utviklingen på Sjøforsvarets hovedbase i nord har vært stor under hans ledelse.

– Det har vært en spennende periode med mye utvikling. Vi har gått fra nesten ingen soldater og sivile vaktbetjenter hvor ingen visste om Ramsund og Trondenes. Nå er det nærmere 200 vernepliktige og en operativ avdeling som er godt kjent blant allierte. Alle vet hvor Ramsund er nå.

– En bra utvikling. De siste årene har aktiviteten tatt av betraktelig. Det er mange avdelinger og fartøy og allierte som bruker basen hver dag.

Furu vet ikke enda hva som venter når han tar av seg uniformen for siste gang på senhøsten.

– Man føler at man kan gjøre og bidra mer. Det er helsa som styrer, og så lenge man ikke føler seg avskiltet, så vil man gjøre litt til utenfor Forsvaret, sier 59-åringen.

NY SJEF: Stian Norlunn tar over sjefsposten på Ramsund.

Erstatteren Stian Norlunn kommer fra Forsvarets operative hovedkvarter (FOH).

– Stian er en bra mann, og kan lede avdelingen videre og fortsette utviklingen fremover. Det har jeg god tro på. Så må hele avdelingen jobbe fremover sammen – det er ikke en enmannsbedrift.

Powered by Labrador CMS