Nyheter

U.S. ARMY: Et bilde av Travis King vises på et sørkoreansk TV-program. Den amerikanske soldaten som løp inn i Nord-Korea, erkjenner å ha desertert og har inngått en tilståelsesavtale med amerikanske myndigheter.

Amerikansk soldat innrømmer at han deserterte til Nord-Korea

Den amerikanske soldaten Travis King erkjenner straffskyld for å ha desertert til Nord-Korea og fire andre lovbrudd, opplyser advokaten hans til AP.

Publisert

Kings advokat Franklin D. Rosenblatt sier til nyhetsbyrået at King akter å erkjenne at han er skyldig i blant annet desertering og angrep på en offiser. Ni andre anklager, blant dem befatning med overgrepsmateriale, frafaller i avtalen.

I juli 2023 løp han over grensa til Nord-Korea under en privat utflukt mens han var stasjonert på den amerikanske basen Camp Humphreys i Sør-Korea. Der ble han værende i to måneder før myndighetene fikk avtalt en utlevering. Flukten over grensa kom kort tid etter at han ble løslatt fra et sørkoreansk fengsel der han hadde sittet inne i nesten to måneder, anklaget for vold.

Hæren siktet King på åtte punkter etter landets militærrett, blant dem desertering.

King skal møte i retten for å snakke om tilståelsesavtalen 20. september.

– Han ønsker å ta ansvar for det han gjorde, sier Rosenblatt. Han vil spekulere om strafferammen. Desertering kan straffes med opptil tre års fengsel i USA.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Powered by Labrador CMS