Nyheter

SAMARBEID: Denis Pusjilin mens han snakker til journalister 13. juli. Nå vil lederen for utbryterrepublikken Donetsk samarbeide med Nord-Korea.
SAMARBEID: Denis Pusjilin mens han snakker til journalister 13. juli. Nå vil lederen for utbryterrepublikken Donetsk samarbeide med Nord-Korea.

Ukrainske separatister beiler til Nord-Korea

Lederen for de russiskvennlige separatistene i Øst-Ukraina ønsker arbeidskraft fra Nord-Korea til gjenoppbyggingen etter krigen.

Publisert

Lederen for den såkalte folkerepublikken Donetsk, Denis Pusjilin, har sendt et budskap til Nord-Koreas leder Kim Jong-il der han ber om samarbeid.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det har vært tegn den siste tiden på at Nord-Korea har planer om å sende arbeidere til gjenoppbyggingsprosjekter i russisk-okkuperte deler av Ukraina.

Les også: Norsk politiker hedret av ukrainsk utbryterrepublikk

Nord-Korea ble i forrige måned et av svært få land i verden som anerkjenner Donetsk og Luhansk som uavhengige land. Det førte til at Ukraina brøt de diplomatiske forbindelsene med Kims stat.

Hør forsvarssjefen i podkast: Dette vil han si til sin russiske motpart

Nordkoreansk deltakelse i gjenoppbyggingen i Donbas ville være fordelaktig for dem økonomisk, men ville også være brudd på FN-sanksjonene mot Nord-Korea for atomprogrammet, sanksjoner som Russland støttet i 2017.

Powered by Labrador CMS