Nyheter

LEDER: Nato-sjef Jens Stoltenberg under en pressekonferanse i Brussel tidligere denne måneden.
LEDER: Nato-sjef Jens Stoltenberg under en pressekonferanse i Brussel tidligere denne måneden.

Medier: Store Nato-land ber Stoltenberg fortsette som leder

Store Nato-land har gjentatte ganger bedt Jens Stoltenberg fortsette som alliansens leder, forteller ikke navngitte kilder til VG.

Publisert

Avisa skal ha fått opplysningene bekreftet på sentralt hold i alliansen. USA og Tyskland er angivelig blant landene som har bedt nordmannen stille seg til disposisjon for en ny periode.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Etter planen skal Stoltenberg gå av som Natos generalsekretær 1. oktober.

Les også: Rapport: En åpen festning vil revitalisere byen

Også Dagens Næringsliv har meldt at store Nato-land har forsøkt å få Stoltenberg til å fortsette. Siden i fjor sommer er det kommet oppfordringer både fra USA, Tyskland, Storbritannia og Canada, skrev en av avisas kommentatorer for en uke siden – uten å oppgi kilden til opplysningene.

Stoltenberg ble innsatt som generalsekretær i 2014, og perioden hans er flere ganger blitt forlenget.

Nå har Stoltenberg søkt på stillingen som norsk sentralbanksjef. Ifølge VG har han bestemt takket nei til nok en periode som Nato-leder.

Les også: Uklokt å endre Forsvarets styrketester

Nupi-forsker Karsten Friis påpeker overfor avisa at Stoltenberg har en nøkkelrolle i håndteringen av Ukraina-konflikten og forholdet til Russland.

Powered by Labrador CMS