Nyheter

LEDER: Nato-sjef Jens Stoltenberg under en pressekonferanse i Brussel tidligere denne måneden.

Medier: Store Nato-land ber Stoltenberg fortsette som leder

Store Nato-land har gjentatte ganger bedt Jens Stoltenberg fortsette som alliansens leder, forteller ikke navngitte kilder til VG.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Avisa skal ha fått opplysningene bekreftet på sentralt hold i alliansen. USA og Tyskland er angivelig blant landene som har bedt nordmannen stille seg til disposisjon for en ny periode.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Etter planen skal Stoltenberg gå av som Natos generalsekretær 1. oktober.

Les også: Rapport: En åpen festning vil revitalisere byen

Også Dagens Næringsliv har meldt at store Nato-land har forsøkt å få Stoltenberg til å fortsette. Siden i fjor sommer er det kommet oppfordringer både fra USA, Tyskland, Storbritannia og Canada, skrev en av avisas kommentatorer for en uke siden – uten å oppgi kilden til opplysningene.

Stoltenberg ble innsatt som generalsekretær i 2014, og perioden hans er flere ganger blitt forlenget.

Nå har Stoltenberg søkt på stillingen som norsk sentralbanksjef. Ifølge VG har han bestemt takket nei til nok en periode som Nato-leder.

Les også: Uklokt å endre Forsvarets styrketester

Nupi-forsker Karsten Friis påpeker overfor avisa at Stoltenberg har en nøkkelrolle i håndteringen av Ukraina-konflikten og forholdet til Russland.

Powered by Labrador CMS