Nyheter

DRAR HJEM: Forsvarsminister Odd Roger Enoksen reiser rett hjem fra Brussel, og avlyser den store sikkerhetskonferansen i München.
DRAR HJEM: Forsvarsminister Odd Roger Enoksen reiser rett hjem fra Brussel, og avlyser den store sikkerhetskonferansen i München.

Forsvarsministeren avlyser reise til sikkerhetskonferanse

Forsvarsminister Odd Roger Enoksen avbryter sin planlangte tur til sikkerhetskonferansen i München fordi situasjonen er alvorlig.

Publisert Sist oppdatert

Forsvarsminister Odd Roger Enoksen (Sp) har bestemt seg for å droppe sitt planlagte besøk på sikkerhetskonferansen i München.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Den spente situasjonen i Ukraina er grunnen til at den planlagte reisen blir avlyst, melder NTB.

Ifølge VG vil Forsvarsministeren «være tilgjengelig for beslutninger slik situasjonen er».

Enoksen skulle etter planen delta på sikkerhetskonferansen i München fredag til søndag.

– Det har selvfølgelig bakgrunn i det vi står i nå, hvor man i verste fall kan frykte at det skjer ting såpass fort at jeg ønsker å være til stede i Norge og tilgjengelig for beslutninger som eventuelt må tas, sier Enoksen til NTB.

Les også: Hvor lenge kan Ukraina holde ut en ny russisk invasjon?

Enoksen har deltatt på Natos forsvarsministermøte i Brussel onsdag og torsdag.

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) og Klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap) vil delta på sikkerhetskonferansen som planlagt, opplyser Utenriksdepartementet til Forsvarets forum.

Powered by Labrador CMS