Nyheter

BIDRAR: Forsvarsminister Bjørn Arild Gram tror at fondet kan komme norsk næringsliv til gode.
BIDRAR: Forsvarsminister Bjørn Arild Gram tror at fondet kan komme norsk næringsliv til gode.

Norge gir 400 millioner til Natos innovasjonsfond

MADRID (Forsvarets forum): Fondet skal utvikle fremtidens forsvar, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram.

Publisert

– Dette er et spleiselag for å etablere et ganske tungt fond, som i sin tur skal investere i nye teknologier. Så har jeg både håp om og tro på at norsk høyteknologisk næringsliv industri vil kunne ha prosjekter som gjør det naturlig at dette felles fondet investerer i, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) til Forsvarets forum.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

På en pressekonferanse torsdag fortalte han at Norge skal bidra med 400 millioner kroner over 15 år til Natos innovasjonsfond. Til sammen er det planlagt at fondet skal ha en total størrelse på én milliard amerikanske dollar, ifølge en pressemelding fra Forsvarsdepartementet.

Les også: Dette er hovedpunktene i Natos nye strategiske konsept

Fondet ble først presentert av Natos generalsekretær Jens Stoltenberg i fjor høst, men da forpliktet ikke Norge seg til å bidra. Målet er å utvikle teknologi for å forsvare alliansen.

– Fondet skal frem for alt bidra til å få frem nye teknologier som er viktig for fremtidens forsvar. Det er hovedformålet, men veldig positivt hvis vi da kan utvikle norsk næringsliv.

Powered by Labrador CMS