Nyheter

SVERIGE: Natos generalsekretær Jens Stoltenberg var onsdag i Sverige der han møtte den svenske forsvarssjefen Micael Bydén (f.v.), Sveriges forsvarsminister Peter Hultqvist, og Finlands forsvarsminister Antti Kaikkonen.

Stoltenberg i Sverige: – Sveriges samarbeid med Nato har økt

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg besøkte onsdag Sverige. Der var han og den svenske forsvarsministeren enige om å fortsette det tette samarbeidet.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er en ære å være her, og se styrken og kapasiteten i de svenske styrkene. Sverige og Finland er veldig nære partnere til Nato. Vi deler de samme verdiene og står overfor de samme utfordringene, sa Stoltenberg på Berga orlogsbase sør for Stockholm.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Generalsekretæren møtte den svenske forsvarsministeren Peter Hultqvist, hans finske kollega Antti Kaikkonen, og den svenske forsvarssjefen Micael Bydén under besøket på Berga. Sverige og Finland gjennomfører nå den felles marineøvelsen Swenex-21, der om lag 20 fartøyer deltar.

– Seks Nato-allierte har grense mot Østersjøen, i tillegg til Sverige og Finland. Over årene har vi jobbet tettere og tettere sammen, og sett sikkerhetssituasjonen i regionen bli verre. Med Russlands aggressive holdning og militære oppbygging gjør det vårt samarbeid enda viktigere, sa Stoltenberg.

Både den svenske og den finske forsvarsministeren var klare på at de er svært fornøyde med det tette samarbeidet med Nato, men at de ikke har noen planer om å søke medlemskap i forsvarsalliansen.

Powered by Labrador CMS