Nyheter

NATO-MEDLEMSKAP: Den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan og utenriksminister Mevlut Cavusoglu under Nato-toppmøtet i Madrid. Tyrkia krever å få utlevert personer med tilknytning til kurdiske organisasjoner og Gülen-bevegelsen i forbindelse med Sveriges søknad om Nato-medlemskap.

Tyrkia: – Sverige har ennå ikke utlevert noen

Svenske myndigheter har ennå ikke utlevert noen av personene som Tyrkia krever å få utlevert, sier Tyrkias utenriksminister Mevlut Cavusoglu.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det melder nyhetsbyrået Reuters onsdag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Tyrkia har krevd å få utlevert en rekke personer med tilknytning til kurdiske organisasjoner og Gülen-bevegelsen i forbindelse med Sveriges søknad om Nato-medlemskap.

I forbindelse med forhandlingene ble det meldt at Tyrkia krevde å få 33 personer utlevert. Senere har Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan hevdet at Sverige har lovet å utlevere hele 73 personer.

Les også: Nato peker ut fremtidens trusler: Russland, Kina og klimaendringer

I avtalen som ble inngått mellom Tyrkia, Sverige og Finland i slutten av juni står det imidlertid ingenting om utlevering av personer, ifølge det svenske nyhetsbyrået TT.

For halvannen uke siden truet Erdogan igjen med å fryse behandlingen av Nato-søknadene fra Sverige og Finland.

Søknadene må godkjennes av den tyrkiske nasjonalforsamlingen, samt folkevalgte i alle de andre Nato-landene.

Powered by Labrador CMS