Nyheter

UTENLANDSTUR: Sveriges forsvarsminister Pål Jonson reiser til Tyrkia i slutten av neste uke etter å han blitt invitert av sin tyrkiske kollega Hulusi Akar.
UTENLANDSTUR: Sveriges forsvarsminister Pål Jonson reiser til Tyrkia i slutten av neste uke etter å han blitt invitert av sin tyrkiske kollega Hulusi Akar.

Tyrkia inviterer Sveriges forsvarsminister

Sveriges forsvarsminister reiser til Tyrkia neste uke etter å ha blitt invitert av den tyrkiske regjeringen.

Publisert

Forsvarsminister Pål Jonson (Moderaterna) bekrefter reisen overfor Sveriges Television.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Jeg har fått en forespørsel fra Tyrkias forsvarsminister om å reise til Ankara og har til hensikt å gjøre det i slutten av neste uke, sier den svenske forsvarsministeren til kringkasteren.

Det blir det første møtet mellom Sverige og Tyrkia på ministernivå etter forrige ukes diplomatiske krise. Den oppsto da en dukke som forestiller Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan ble hengt opp utenfor rådhuset i Stockholm. Hendelsen førte til at Tyrkia avlyste riksdagsleder Andreas Norléns planlagte besøk i den tyrkiske nasjonalforsamlingen.

Mer om Natos fremtid: Splittelsene i alliansen

Jonson setter pris på invitasjonen til Ankara, men vil ikke si om den betyr at dukkeprotesten ikke har ført til for stor skade på forholdet mellom landene.

– Jeg ser fram til reisen, sier ministeren og legger til at det er fremskritt i prosessen med å godkjenne Sveriges Nato-søknad.

Tyrkia har satt seg på bakbeina og kommet med en rekke krav til Sverige og Finland. Blant annet vil de ha en rekke personer utlevert før de godkjenner de to landenes medlemskap i forsvarsalliansen. Alle Nato-landene må godkjenne nye medlemmer.


Powered by Labrador CMS