Nyheter

FORSTERKNINGER: Statsminister Boris Johnson, her under et besøk på en av luftforsvarets baser i Wales torsdag, sier at Storbritannia står klar til å tilby Nato forsterkninger.
FORSTERKNINGER: Statsminister Boris Johnson, her under et besøk på en av luftforsvarets baser i Wales torsdag, sier at Storbritannia står klar til å tilby Nato forsterkninger.

Boris Johnson tilbyr Nato store styrkebidrag

Storbritannia står klar til å tilby Nato en større utplassering av soldater, våpen, krigsskip og jagerfly i Europa, sier statsminister Boris Johnson.

Publisert Sist oppdatert

Tilbudet er et svar på det Johnson kaller en økende russisk fiendtlig holdning mot Ukraina.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Denne pakken kan sende et klart budskap til Kreml om at vi ikke kommer til å tolerere deres destabiliserende aktiviteter, og vi kommer alltid til å stå sammen med våre Nato-allierte mot russisk fiendtlighet, sa Johnson sent lørdag kveld.

Den britiske utenriksministeren Liz Truss understreker i et intervju med BBC søndag at det er svært lite sannsynlig at britiske soldater vil bli sendt til Ukraina for å støtte ukrainske styrker.

– Derimot kan Storbritannia sende våpen til Ukraina og styrke sanksjonssystemet slik at oligarker som er tett knyttet til Krelm, ikke kan gjemme seg noen steder, sier hun.

Johnsons tilbud blir presentert for Nato i neste uke. Det kan resultere i at Storbritannia dobler de anslagsvis 1.150 britiske soldatene som for tiden er utplassert i østeuropeiske land og dobling av det Johnsons kontor kaller «forsvarsvåpen» i Estland.

Les også: «Extended Reality» skal gjøre norske offiserer rustet for krig

Powered by Labrador CMS