Nyheter:

Mannen er dømt for spionasje og «medlemskap i grunnlovsstridige organisasjoner dannet for å utføre aktiviteter mot den estiske republikken».
Mannen er dømt for spionasje og «medlemskap i grunnlovsstridige organisasjoner dannet for å utføre aktiviteter mot den estiske republikken».

Estisk havforsker dømt for spionasje mot Nato

En estisk havforsker som jobbet ved et Nato-senter, er dømt til tre års fengsel for å ha spionert for Kina. Mannen jobbet også for Estlands forsvarsdepartement.

Publisert

Den 57 år gamle mannen var en del av forskerkomiteen ved Natos havforskningssenter i Italia, som utfører studier som hjelper alliansens krigsskip og ubåter.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: Fem utenlandske atomubåt-anløp i fjor

Rettssaken i Estland gikk for lukkede dører, men i dommen fra retten i byen Harju kommer det fram at mannen er dømt for spionasje og «medlemskap i grunnlovsstridige organisasjoner dannet for å utføre aktiviteter mot den estiske republikken».

– Han var motivert av tradisjonelle menneskelige svakheter, som penger og behov for anerkjennelse, sier nestleder Aleksander Toots i den estiske sikkerhetstjenesten.

En Nato-tjenestemann sier alliansen ikke kommenterer etterretningssaker.

Dette skal være den første saken i sitt slag i Estland som ikke er koblet til Russland. En annen person er også pågrepet i saken, men har ikke fått sin dom ennå.

Les også: Ti år siden Natos bomber falt over Libya

Powered by Labrador CMS