Nyheter

STØTTE TIL UKRAINA: Lederen for Natos militærkomité, admiral Rob Bauer, snakket på et møte mellom Nato-landenes forsvarssjefer i den estiske hovedstaden. Han lover å støtte Ukraina så lenge det trengs.
STØTTE TIL UKRAINA: Lederen for Natos militærkomité, admiral Rob Bauer, snakket på et møte mellom Nato-landenes forsvarssjefer i den estiske hovedstaden. Han lover å støtte Ukraina så lenge det trengs.

Nato lover å støtte Ukraina så lenge det trengs

Vestens militærhjelp til Ukraina gjør stor forskjell, mener Nato, som lover å hjelpe ukrainerne i krigen mot Russland så lenge det trengs.

Publisert

– Ammunisjonen, utstyret og treningen som allierte og andre land leverer, gjør virkelig forskjell på slagmarken, sa lederen for Natos militærkomité, admiral Rob Bauer, i Tallinn lørdag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Med sine seire på bakken og på internett, har Ukraina fundamentalt endret den moderne krigføringen, sa han, og viste til samspillet mellom militæret og sivilsamfunnet i Ukraina under krigen.

Bauer snakket på et møte mellom Nato-landenes forsvarssjefer i den estiske hovedstaden. Møtet ble holdt mens Ukraina har tatt tilbake territorium etter en motoffensiv øst i landet.

Les også: Sverige ruster opp i Gotland

Bauer lover at Nato vil støtte Ukraina «så lenge det trengs».

– Vinteren kommer, men støtten vår vil forbli urokkelig, sa han.

Også Estlands statsminister Kaja Kallas trakk fram viktigheten av å opprettholde støtten, særlig etter at det har vist seg at den bærer frukter.

Les også: Norge gir mer våpen til Ukraina – har sendt 160 Hellfire-missiler

– Den pågående motoffensiven viser at militærhjelp bringer Ukraina nærmere seieren og fred. Vårt fokus må være på å styrke vår bistand og våpenleveranser for å slå ned den russiske aggresjonen så raskt som mulig, sa Kallas.

For første gang deltok forsvarssjefene fra Sverige og Finland. De ble invitert etter å ha søkt om medlemskap i forsvarsunionen etter Russlands invasjon.

Powered by Labrador CMS