Nyheter

BER OM HJELP: Vitalij Klitsjko på Nato-toppmøtet i Madrid. Han ber om hjelp for å stanse krigen.
BER OM HJELP: Vitalij Klitsjko på Nato-toppmøtet i Madrid. Han ber om hjelp for å stanse krigen.

Kyivs ordfører ber Nato om hjelp

Vitalij Klitsjko oppfordrer Nato-lederne som er samlet til toppmøtet til å gi Ukraina det som trengs for å stanse krigen. Dette er noen av de viktigste nyhetene knyttet til krigen i Ukraina natt til onsdag 29. juni.

Publisert

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har i sin videotale i natt delt en video av det som skal vise det russiske rakettangrepet mot et kjøpesenter i Krementsjuk.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Kyivs ordfører Vitalij Klitsjko oppfordrer Nato-lederne som nå er samlet til toppmøte i Madrid, til å gi Ukraina det som trengs for å stanse krigen.

Tyskland og Nederland skal sende ytterligere seks selvdrevne haubitsere til Ukraina, opplyser tyske myndigheter.

Les også: Nato snubler fra Kabul til Kyiv

17 ukrainere, de fleste soldater, er løslatt i den hittil siste fangeutvekslingen med Russland, opplyser ukrainsk etterretning. Til gjengjeld har Ukraina løslatt 15 russiske krigsfanger.

Australia vurderer gjenåpning av ambassaden i Ukrainas hovedstad, opplyser statsminister Anthony Albanese.

Russlands president Vladimir Putin ville ikke ha startet krigen mot Ukraina hvis han var kvinne, mener Storbritannias statsminister Boris Johnson.

Powered by Labrador CMS