Nyheter

INSENTIV: Russiske soldater, som her under en parade i Moskva i april, loves store summer om de har vervet seg frivillige til krigen i Ukraina.

Moskva lover store bonuser til frivillige soldater

For å unngå en ny upopulær mobilisering vil Moskva gi 650.000 kroner i årslønn til frivillige soldater i krigen.

Publisert

Byen Moskva lokker med en bonus på flere millioner rubler til folk som melder seg som frivillige til krigen i Ukraina, kunngjør ordfører Sergej Sobjanin.

Bonusen ved signering av kontrakten på 1,9 millioner rubler (250.000 kroner) kommer i tillegg til andre eksisterende påskjønnelser til moskovitter som melder seg til tjeneste i Ukraina.

Totalt ville da den årlige inntekten for å være soldat i krigen komme opp i 5,2 millioner rubler (650.000 kroner), mange ganger mer enn en vanlig russisk årslønn.

Regioner over hele Russland har innført høye bonuser for å lokke frivillige til krigsinnsatsen i håp om å unngå en ny upopulær mobilisering.

En mobilisering av reservesoldater i 2022 førte til protester og en bølge av utvandring, og myndighetene forsøker derfor å hente inn nok soldater med økonomiske insentiver.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Siden folk stort sett har lave lønninger, særlig i provinsen, ses krigstjeneste på som en relativt enkel måte å tjene mye penger på, iallfall så lenge man overlever.

Powered by Labrador CMS