Nyheter

Pantsir-S1 luftvern missilsystem avbildet i 2012.
NÆRFORSVAR: Pantsir-S1 luftvern missilsystem avbildet i 2012. Pantsir er en luftvernplattform med kort-til-middels rekkevidde. Illustrasjonsfoto.

Britisk avis: Missilsystem utplassert på kontorbygg i Moskva

Russland forbereder seg tilsynelatende på at Moskva kan bli angrepet, skriver The Guardian.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Missilsystemer laget for å avskjære fly og missiler ser ut til å være utplassert på takene til en rekke bygg tilknyttet administrasjon og forsvarssektor, sentralt i Moskva. Dette kan tyde på at Kreml forbereder seg på at den russiske hovedstaden potensielt kan bli angrepet. Det skriver den britiske avisen The Guardian.

«Bilder publisert i sosiale medier på torsdag viser et Pantsir missilsystem plassert på taket til et åtte etasjers bygg som brukes av det russiske forsvarsdepartementet ved Moskva-elven,» ifølge avisen.

En video skal vise et luftvernsystem som blir heist opp på taket til et bygg tilknyttet utdanning, i Moskvas bydel Taganka.

The Guardian skriver videre at russiske militære ledere så langt ikke har bekreftet at missilsystemene er deployert, men legger til at en rekke russiske medier har rapportert om deployering av S-400 luftvernmissiler i Moskva de siste ukene.

S-400 benytter tre forskjellige missiler for å dekke sitt spekter av rekkevidder, ifølge Wikipedia.

Newsweek skrev torsdag at Russland tilsynelatende mobiliserer systemer som S-400 grunnet bekymring for for at Ukraina kan bruke droner og andre våpen for å utføre angrep tilsvarende det Russland har gjort mot sivile mål i Ukraina.

Powered by Labrador CMS