Nyheter

VISEADMIRAL: Sjefen for forsvarsstaben, viseadmiral Elisabeth Natvig, var iført Sjøforsvarets tjenesteantrekk da hun tiltrådte i stillingen 27. august 2019. Nå kan fargen på strømpebuksene og skohælhøyden tilpasses personlige preferanser i større grad.

Sjøforsvaret fjerner krav om beige strømpebukse og hæl

– Fortsatt ikke for sent å ønske seg nye uniformssko til jul, slår Militært kvinnelig nettverk fast etter at Sjøforsvaret nylig oppdaterte uniformsreglementet.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var i sommer at det nye uniformsreglementet i Sjøforsvaret ble lagt frem. Da var det ikke oppdatert siden 2013.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Militært kvinnelig nettverk (MKN) etterlyste tilbakemeldinger fra sine medlemmer, for å spille inn til Sjøforsvarets uniformsråd. Forsvarets forum omtalte innspillene, som omhandlet både fargen på strømpebuksene og hælhøyde på sko.

I tillegg kom det innspill om å lage et kjønnsnøytralt reglement.

Nå har Sjøforsvaret kommet med rettelser og et tillegg til uniformsreglementet, skriver Militært kvinnelig nettverk Bergen på sin Facebook-side.

Det innebærer at det mye omdiskuterte kravet om beige strømpebukse til tjenesteantrekkene, er fjernet. Det er utvidet til «nøytral utførelse i sort eller tilpasset fargetone i egen hud», skriver nettverket. Diskusjonen i forkant dreide seg om at beige ikke passet alle hudfarger og at det er vanskelig å finne pene strømpebukser i beige som er varme nok til vinterbruk.

Da reglementet i sommer ble oppdatert, ble det tidligere kravet til skohæl på minst to centimeter fjernet, men det stod at det skulle være «halvhøy» hæl. Det litt vage uttrykket er fjernet i den nye versjonen, skriver nettverket, som utdyper:

«Det betyr at så lenge skoene er i sort skinn eller lær, uten utpregede detaljer (ikke snøre, pynt eller utpregede sømmer).»

Med de nye oppdateringene i boks, avslutter nettverket innlegget med glimt i øyet:

– Det er fortsatt ikke for sent å ønske seg nye uniformssko til jul!

Powered by Labrador CMS