Nyheter

PRESIDENTMØTE: Et bilde gitt ut av det ukrainske presidentkontoret viser Volodymyr Zelenskyj i samtale med Polens president Andrzej Duda i Lviv onsdag. Polen har sagt seg villig til å sende moderne, tyskproduserte stridsvogner til Ukraina.

Zelenskyj vil ha flere moderne stridsvogner

– Noen må alltid gå foran med et godt eksempel, dette kan hjelpe oss og føre til at andre følger etter, sier Volodymyr Zelenskyj, etter at Polen sa seg villig til å sende Leopard stridsvogner til Ukraina.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj håper støtten fra Polen og Litauen vil føre til at flere land sender moderne, vestlige stridsvogner til Ukraina.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Polens president Andrzej Duda sa under et besøk i ukrainske Lviv onsdag at landet er villig til å sende Leopard-stridsvogner til Ukraina «innenfor rammen av en internasjonal koalisjon». Litauens president Gitanas Nauseda deltok også på møtet, og lovte på sin side luftvern og ammunisjon.


– Polen og Litauen kan begynne å ta strategiske skritt for å skaffe Leopard-stridsvogner til Ukraina. Noen må alltid gå foran med et godt eksempel, dette kan hjelpe oss og føre til at andre følger etter, sier Zelenskyj til den statlige polske kanalen TVP Info.

Debatt: Stridsvogn – historie eller fremtid?

Powered by Labrador CMS