Nyheter

ABRAMS: En kunngjøring om å sende stridsvogner av typen M1 Abrams til Ukraina kan bli tatt av USA allerede onsdag, ifølge amerikanske medier. En slik beslutning vil være en åpenbar provokasjon mot Russland, uttaler landets ambassadør til USA.

Russlands USA-ambassadør: Stridsvogner til Ukraina er en provokasjon

Mulige leveranser av stridsvogner fra USA til Ukraina vil være en åpenbar provokasjon mot Russland, uttaler den russiske ambassadøren til USA.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er opplagt at Washington med hensikt prøver å påføre oss et strategisk nederlag, sier Russlands ambassadør til USA, Anatolij Antonov i uttalelser som den russiske ambassaden i Washington har publisert i meldingstjenesten Telegram.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Hvis USA bestemmer seg for å levere stridsvogner, vil det være opplagt at det ikke fungerer å rettferdiggjøre et slikt skritt med argumenter om «defensive våpen». Dette vil være nok en åpenbar provokasjon mot Russland, uttaler ambassadøren.

USA ventes ifølge amerikanske medier å kunngjøre allerede onsdag at landet kan sende stridsvogner av typen M1 Abrams til Ukraina.

Flere tyske medier har skrevet at Tyskland kommer til å sende Leopard 2-stridsvogner til Ukraina. Ifølge den britiske avisen The Guardian vil Tyskland tillate at andre Nato-land, som Finland, Sverige og Polen, eksporterer den tyskproduserte stridsvognen.

Les også: Slik argumenterer tyskerne og sørkoreanerne for sine stridsvogner

Powered by Labrador CMS