Nyheter

SER POTENSIALE: Den amerikanske hæren ønsker å ta i bruk paraglidere, og har sendt ut et anbudsvarsel på teknologi til prototypeprosjekt.

U.S. Army vurderer motoriserte paraglidere 

Den amerikanske hæren vil utvikle en superlett paraglider som skal kunne støtte de luftbårne styrkene. Nå er en prototype på trappene.  

Publisert

I første omgang søker hæren etter teknologi eller kapasiteter fra private aktører, for å utvikle et foreløpig design til prototypen av en paraglider de har kalt Personnel Air Mobility Systems (PAMS), skriver The Warzone

Hæren har en rekke oppdragskrav til PAMS-paraglideren. Blant annet at den skal være motorisert, med en rekkevidde på minst 100 kilometer og en maks-høyde på 10.000 fot over havet.  

I tillegg ser amerikaneren at paraglideren, uten drivstoff, potensielt kan være så lett som 27 kilo, med en bæreevne på rundt 180 kilo. For eksempel vil det være et tiltak for fallskjermjegere som er på lengre oppdrag uten tilgang til forsyningskjeder. 

Paraglideren skal kunne transportere soldater hundrevis av kilometer, men også overvåke fiender, eller bistå ved evakuering av skadde og levering av små forsyninger til frontlinjen. 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Tidligere har amerikanske spesialstyrker brukt ubemannede paraglider-systemer for frakt av forsyninger. 

Powered by Labrador CMS