Nyheter

ØKT PRODUKSJON: Ved å inngå flerårige anskaffelseskontrakter håper Pentagon å øke antallet missiler som kan produseres hvert år.

USA: Inngår milliardkontrakt på missiler de neste åtte årene

Det amerikanske Luftforsvaret går inn for en flerårig missilkontrakt på 3,2 milliarder dollar med Lockheed Martin.

Publisert

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Kontrakten er en del av større plan fra Pentagon om å maksimere våpenproduksjon i USA. Avtalen innebærer også salg til Japan, Nederland, Finland og Polen, skriver Defense News.

Ved å inngå flerårige anskaffelseskontrakter håper Pentagon å øke antallet missiler som kan produseres hvert år. 

– Flerårige anskaffelser av kritiske ammunisjonssystemer som JASSM og LRASM er et sentralt tiltak for antifragilitet for å øke industriens resiliens og sørger for at produksjonen kan øke raskere framover, sier Lockheed Martin.

Missilene er forventet å være ferdig innen sommeren 2032, og bygges av Lockheed i Orlando, Florida.

Anskaffelsen gjelder missil av typen AGM-158C Long Range Anti-Ship Missile (LRASM), som er langtrekkende sjømålmissil og AGM-158B Joint Air-to Surface Standoff Missile, også kjent som JASSM.

JASSM har blitt på ulike jagerfly som F-16 og F-15E jagerfly. I tillegg til amerikanske B-2 bombefly. LRASM er et sjømålmissil som brukes av det amerikanske Sjøforsvaret og Luftforsvaret.

Powered by Labrador CMS